Preview Mode Links will not work in preview mode

I väntan på katastrofen

Mar 30, 2023

För att undvika sönderhackade ägg har jag provat att ge mina höns ett tillskott i form av snäckskal. FUNKAR DET? (Ja, men lyssna ändå schyssta?). Sen pratar vi lite om hur man ska tänka när man fixar ved. Om hur många tomatplantor man behöver för att bli självförsörjande. Sen om huruvida mjölkfår är...


Mar 22, 2023

Patrick har varit på hundparning. Mina höns har börjat äta ägg. Sen nya rön om besprutning av spannmål och noga om att producera egen sättlök.

Sen pratar vi massor insmorningsprodukter. Bivax! G1000! Läderfett! Tjära! Propolis! Bivaxdukar!

Jag blev sjukt inspirerad själv fan?

Lyssna!

/Kalle


Mar 15, 2023

Vi pratar lite om ekonomi, om att allt är så jävla dyrt. Om ägg och höns. Om plantuppdragning med platsbrist. Om perenna kronärtskockor och foderbetor. Och om att köpa skyddsmasker som är gammalt militärt överskott istället för svindyra nya.


Mar 8, 2023

Jag har omskolat och sått. Kan jag verkligen odla 75 sorters tomater??? (Spoiler: tydligen inte). Sen pratar vi kort om lagring i plåttunnor och bekämpningsmedel. Om potatisodling i nybruten vall (larvfest). Om sen om att skaffa vaktlar och får.

MATIGT!


Mar 1, 2023

Vi har fått frågor om rengöring av vattendunkar och varmvattenberedare. Och om förvaring av rotsaker utan jordkällare. Och sen om kommunikation och varför vi alla måste öva satan på det för att få bra och långvariga relationer med dom som står oss närmst.